راهنمای ترجمه متن ویدیو
- متن را با صدای بلند بخوانید تا به یک ایده کلی از محتوا، سبک و زبان مورد استفاده در آن برسید. ویدئو را نگاه کنید تا با موضوع و سبک آشنا شوید. در مورد مصاحبه ها، فردی که صحبت میکند، اینکه زن است یا مرد، جوان است یا پیر، را بشناسید.
- اگر بخشها یا کلماتی را متوجه نمیشوید، حتی قبل از تلاش برای ترجمه با متخصصی در زمینه موضوع ویدئو تماس بگیرید.
- اگر مخاطبان مدنظر کشاورز هستند، باید مانند یک کشاورز فکر کنید و از کلمات یا عبارات پیچیده استفاده ننمایید. اگر کلمهای فنی است، از خودتان بپرسید که آیا راه سادهتری برای گفتن آن وجود دارد یا نه.
- متن ترجمه شده را با نیم یا دو فاصله در ستون دوم تایپ کنید. این کار برای این است که خواندن متن در هنگام ضبط صداگذاری آسانتر شود.
- مطمئن شوید که عنوان برنامه را نیز ترجمه کردهاید، زیرا عنوان باید ضبط شود.
- اگر الفبای زبان شما بسیار متفاوتتر از الفبای لاتین است، صداهای کلمات را در ستون سوم هجی کنید تا فردی که قرار است صداگذاری کند بتواند فارغ از دانش خود از زبان شما، با متن پیش برود.
- از علایم نگارشی به درستی استفاده کنید تا افرادی که متن ترجمه شده را میخوانند بدانند در کجا مکث کنند و در کجا جملات به پایان میرسند.
- متن ویدئوها براساس زبان گفتاری نوشته میشوند، بنابراین همیشه از قواعد دقیق گرامری پیروی نمیکنند. سعی کنید سبک متن اولیه را رعایت کنید. کلمات را تا جایی که امکان دارد ساده کرده و کاهش دهید.
- زمانبندی اهمیت بسیاری دارد. مطمئن شوید که طول ترجمه با طول متن اولیه برابر یا کمتر از آن باشد. حفظ زمانبندی هر بخش بسیار مهم است. زمانبندی که بعد از هر بخش نوشته شده حداکثر زمانی که فرد برای صداگذاری لازم دارد را نشان میدهد. این زمان نباید بیشتر شود، در غیر این صورت باید ترجمه را دوباره انجام دهید.
- نیازی نیست همه کلمات ترجمه شوند، ولی معانی اولیه باید به قابلفهمترین شکل ممکن انتقال یابند.
- متن ترجمه شده را برای افرادی که با مخاطبان مقصد کار میکنند بخوانید. آیا کلمات همانطور که بلند خوانده میشوند سلیس هستند؟ آیا مخاطب موردنظر آنچه گفته میشود را درک میکند؟
- هر کلمه یا عبارتی که ممکن است برای مخاطب هدف نامشخص باشد را تغییر دهید.
- به منظور اطمینان از اینکه متن از نظر فنی درست است، همواره از فردی بخواهید تا متن ترجمه شده را قبل از ضبط بخواند.
به یاد داشته باشید!
- در هر مرحله به جزئیات توجه کنید.
- هدفتان همیشه تولید برنامهای باکیفیت باشد.